Kadınlar Günü


Bu fotoğraf karesinin çekildiği yeri tam tarif edemeyeceğim. Üç evin bahçesinden biri ama hangisi bilemeyeceğim. Belki ilerleyen zaman içinde bir kaç kişi ile görüştükten sonra tam yeri konusunda kesin bir bilgi sahibi olabiliriz. Fotoğrafın ne zaman çekildiği konusunda da tam bir bilgi yok elimizde. Ancak, rahmetlik kardeşimiz İbrahim'in kolunun kırıldığı bir zaman. Hollanda'daki Yusuf dayımın da Türkiye'de izinli olarak bulunduğu bir zaman aralığı. İnşAllah yeri de zamanı da belirledikten sonra bu konuda tekrar bilgilendirme de bulunacağız. 

Bir konu daha var işin içinde, bu kadar eş dost ve akraba acaba niye toplanmışlardı. Şu anda bu fotoğraf karesi ile ilgili üç belirsizlik var; zaman, yer ve neden. 

Fotoğraf karesindekileri tanıtmaya gelince; kimler yok ki, bu siyah beyaz karede. Akrabaların dışında iki komşu görüyorum. Bu komşularımızdan biri "Kör Bahtiyar" dediğimiz, minübüscü S.Büyükoba'lı Ali Yağmur'un karısı, Bahtiyar ablamız, kendisi aynı zamanda kadın kuaförüydü. Diğeri ise Kurancılı Küp Nuru dediğimiz, Zeynep ebemin komşusu Nuri Polat'ın karısı Sultan ve çocuklarından Tuncay. Diğerleri ise hepsi akrabalarımız.

Fotoğraf karesinde yer alan en önde üç kız çocuğu var. Bu çocuklardan en soldaki Yusuf dayımın kızı Belgin, hemen onun arkasında kafası yarım görünen terzi Necati ve Bahar teyzemizin şu anda Pataloji Uzmanı doktor olan kızları Lale'dir. Belgin'in sağ tarafındaki kız çocuğu ise yine Necati-Bahar ikilisinin kızlarından şu anda kendisi öğretmen olan Hülya'dır ve başını obkektife çevirip bakan da rahmetli annem Gülsüm'dür. -DEVAM EDECEK-

Yorum Gönder

0 Yorumlar