Balkon Hatırası

Fotoğraf karelerine isim bulmakta bazen zorlanıyorum. Elbette paylaşılan bir fotoğraf karesinin nerede ve ne zaman çekildiği çok önemlidir. Şimdi bu karenin nerede çekildiği belli de zamanı kestirmek çok zor. Bir kere 1986 yılından önce olduğu belli. Bir de Hasan ağabeyimin Ereğli'den gelip Kaman'a taşındığı tarihten sonrası bir zaman aralığı olması gerekiyor, çünkü Hasan ağabeyimin eşi Afet'in de bu kareye girmesi, bu zaman aralığını doğruluyor. 

Balkon Zeynep ebemizin evinin balkonu. Annemiz Gülsüm'ün hırkası balkon direğinin yanında duruyor. Büyük bir ihtimalle Zeynep ebemizin ve Türkan teyzemizin de hırkaları buraya konmuş. Herhalde bir yerden gezmeden gelmişler. Fotoğrafın, yine Hasan ağabeyimiz tarafından çekildiğini söylemek durumundayım.

Bu balkonun dili olsa da şahit olduğu anıları bizlerle paylaşsa. Hanifi dedemiz ve Zeynep ebemiz Ankara'da ikamet ederlerken, burayı hep kiraya verirlerdi. ne kiracılar geldi geçti bu evden. En son benim hatırladığım kiracıları,  marangoz Nebi ve eşi Miyase Karaşahin'di. Çocukları Bekir'i tanırım. Diğerleri daha çok küçüktü o zaman. 

Burası da Kaman Belediyesinin pazar yeri istimlakine kurban gitti. Bizden bir yıl sonra da burayı yıktılar. Balkonun sağ tarafında çatısı görülen ev de Kurancılı Küp Nuru dediğimiz Nuri amcanındı. Karısı Sultan, kızı Kezban ve oğulları Yüksel ve Tuncay vardı. Bu ev de bir şekilde yıkıldı ama, istimlak edilerek değil de bir başka şekilde oyuna getirilerek yerine yeni bir bina dikilmişti. 

Selam ve dualarımla birlikte bir başka fotoğraf karesi ve anılarında buluşmak üzere Allah'a emanet olun. Her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. 😢😢😢 Balkonun Sizin eve bakan tarafı ilerisinde dut ağacı vardı az dut yemedik rahmetli Zeynep ebemin. 😢

    YanıtlaSil