Torunu Cansu


Gülsüm annemizin, Turan'ın stüdyosunda torunu Cansu ile çekilmiş bir fotoğraf karesini paylaşırken,
bu fotoğraf karesinin de hangi tarih aralığında çekildiğine ilişkin yine sağlıklı bir bilgi sahibi değilim. Blogculuğun ve paylaşmanın en büyük eksikliğinden biri de paylaşımın tarihi konusunda sağlıklı bilgi verememektir. İnsanların nasıl kemiği incelenerek yaşı tespit edilebiliyorsa, mutlaka bu fotoğraf kartı da incelendiği takdirde, yaşını tespit etmenin mümkün olabileceğini düşünüyorum. 

Samimi bir Müslüman, bizleri yaratan Allahu Teala tarafından resulü Cenab-ı Peygamber vasıtasıyla biz insanlara tebliğ edilmek üzere indirilmiş bulunan yüce kitabımız Kur'an'ı Kerim'in ilk suresinin "Alak" suresi olduğu hepimizce malumdur. 

Peki bu "Alak" suresinin ayetleri nelerdir ve nelerden bahseder, isterseniz kısaca bir göz atalım, ne dersiniz? Alak suresi Mekke'de indiği için onu Mekki ayetler gurubuna alıyoruz. Rivayetlere göre de Cenab-ı Peygamber'e vahyedilen ilk sure ve ayetlerdir. Birinci ayet: Ikra Bismi Rabbikelleziy halak. Anlamı:Yaratan Rabb'inin ismi ile oku. İkinci ayet: Halekal insane min alak. Anlamı: İnsanı alaktan yarattı. (Alak: Kan pıhtısı, pıhtılaşmış kan parçası, sülük, zahmet, meşakkat gidermek, aşılanmış yumurta(embriyo) asılı olmak, birleşmek, bitişmek, cezbetmek, gönülden sevgi ve aşk) -Devam Edecek-

Annemin saçlarına bakılırsa, henüz bir tane bile ak yok. Annemin saç boyattığını sanmıyorum, ancak tek tük aklar varsa da fotoğraf karesinde bu aklar görünmüyor da olabilir. Kucağındaki Cansu ise, hayattaki varlığını ne kadar hissedebiliyor ve algılayabiliyor bilemiyorum. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar