Gelin Geldiği Evin Bahçesi


İşte size tarihi bir fotoğraf karesi daha. Bu fotoğraf karesinde kimler var, kimler... Kimler yok ki! Gerçi olanlardan olmayanlar daha çok. Burası Gülsüm Altun'un gelin geldiği evin, yani Köseoğullarından kayınbabası İbrahim Altun'un evinin bahçesi. Bu fotoğraf karesi de büyük bir ihtimalle Gülsüm Altun'un eşi Aziz'in arkadaşı Ahmet Tekin tarafından çekilmiş olabilir. Resmin çekildiği tarih de 1952 ya da 1953 yıllarından biri olabilir. 

Fotoğraf karesinde yer alanları, soldan sağa doğru  ayakta duran büyüklerden tanıtmaya başlayalım: Sol baştaki Gülsüm'ün annesi Zeynep ve onun önünde duran kız çocuğu da kardeşi Türkandır. Hemen onun yanındaki Gülsüm'ün kendisi olup, kucağındaki de Fadime görümcesinin kızı Neriman,  Onun yanındaki Görümcesi Fadime Aydoğan'dır. Onun yanındaki ise, eşi Aziz'dir. Aziz'in sağındaki ise, Aziz'in amcası Hasan'ın feriği Akıl'dır. Akıl'ın kucağındaki ise, Gülsüm'ün büyük oğlu Hasan Hüseyin'dir. Ayakta ve ortada duran iki kız çocuğundan sağdaki açık renkli elbisesi olan Gülsüm'ün küçük kız kardeşi Hüsne, diğeri ise eşi Aziz'in ilk evliliğinden olan Kızı Nazmiye'dir. Ayaktaki kız çocukların önünde oturan ise, Aziz'in Hasan amcasının karısı Akkız'dır. 

Bu tarihi fotoğraf karesinde tarih gibi insanlar da yer almıştır. Fotoğraf karesinde yer alan ve hayatta olanlardan bahsetmeye gelince: Gülsüm'ün iki kızkardeşi Hüsne ve Türkan, kızı olacağı Nazmiye, oğlu Hasan, görümcesi Fadimenin kızı Neriman ve eşi Aziz halen hayattalar. 

Bu tarihi fotoğra karesine baktıkça, insan  1950'li yıllara doğru akıp gidiyor. Zamanı gelince bizler de dar-ı bekaya irtihal edeceğiz. Cenab-ı Allah ölümün de ömrün de hayırlısını versin. Bu fotoğraf karesinde yer alan, ancak Rahmet-i Rahman'a kavuşanlarımıza da Cenab-ı Hakk rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve cennetiyle muamele eylesin. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar