Annesinin Evinde

Anne Gülsüm Altun'u, kendi annesi Zeynep Gönç ile birlikte baba evinin balkonunda görmektesiniz. Fotoğrafı çeken yine oğlu Hasan Hüseyin'dir. Geçmişte kalan bu güzelliklere oğlu Hasan Hüseyin'in zamanında çektiği bu fotoğraf kareleri sayesinde ulaşıyoruz. Aksi halde şu anı hiç birimiz hatırlayamazdık. 

Burası baba evinin ön tarafında güneye bakan cephesindeki hem balkon, hem de evin antresidir. Arka planda görülen çatılı ev ise Kurancılı Küp Nuri dediğimiz zata aittir. Fotoğrafın çekildiği tarihi bilmiyorum ama, asıl olan anıların güzelliğidir. Her ikisi de değişik zamanlarda Dar-ı Bekaya irtihal etmişlerdir. Cenab-ı Hakk Rahmetiyle muamele eylesin. 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun rahmetli Hanefi eniştemin evi oraya gitmişliğim var ama hayal meyal hatırlıyorum. Zeynep halama biz kara kara hala derdik. Rahmetli ablası Şaziye halama çok benzerdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Zeynep ebemin evi ile bizim evimiz aynı ada üzerinde ve karşı karşıyaydı. 1986 yılında Kaman Belediyesi bizim evlerimizin bulunduğu adanın tamamını açık pazar alanı tesisi kurmak üzere istimlak etmişti. Şimdi o yerde, Çarşamba günleri kurulan pazar tesisleri var. Evet Zeynep ebeme biz de "kara ebem" derdik, diğer adı da "Ankara ebem"di. Allah tüm geçenlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Rahmetlik Şaziye teyzem beni evlatlık istemiş, ama annem ve babam vermemişler. Onlar da Nevin isminde bir kızı evlatlık alıp büyütmüşlerdi.
      Selam ve saygılar.

      Sil