Bulgur


Bir bakın şu fotoğraf karesine; sanki siyah beyaz eski bir sinema perdesi. İşte hayatımız da tıpkı bu sinema film şeridi gibi, dişlilerin arasından gelip geçiyor. Baktığınız bu fotoğraf karesinde bulgur yapmak için evlerinin önünde buğday eleyen üç tane çilekeş Türk annesini, Türk kadınını görmektesiniz.

Fotoğraf karesine bakmak ne kadar kolay değil mi? Zor olan nedir biliyor musunuz? Bu fotoğraf karesini hissederek okuyabilmek ve okuduğunu anlamaktır. 

Fotoğraf karesinde yer alan annelerimizi tanıyalım: Ortadaki anne Gülsüm Altun, Sol baştaki anne Sultan Kunç ve sağ baştaki anne ise Makbule (Avşar) Yazar. Karede yer alan üç anne de değişik tarihlerde dar-ı bekaya irtihal ettiler. Cenab-ı Allah onlara rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve cennetiyle muamele eylesin. 

NOT: İstimlak edilmek suretiyle elimizden zorla alınan evimizin genel görünümü hakkında bu fotoğraf karesi biraz bilgi vermektedir. Evimizin, "Eski Müderris" sokağı olarak adlandırılan ve yön olarak Batıya bakan cephesi görünmektedir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar