Gerisi hep Yalan


Her paylaşılan fotoğraf karesinin bir anısı olmakla birlikte onu anılardaki yerine koyan bir diğer unsur da yer ve zamandır. Fotoğrafın çekildiği stüdyo, büyük bir ihtimalle Foto-Ar, Yaşar Çakıroğlu'nun fotoğraf stüdyosudur. Zamana gelince, 1972 yılının Haziran ya da Temmuz ayı olabilir. Çünkü ben Almanya'ya 1971 yılının Eylül ayında gitmiştim. İlk izne geldiğim yıl da 1972 yılıydı. Fotoğraf karesinin en sağında yer alan, Servet amcamın oğlu Ramazan'da ailemizin bir üyesi sayılırdı. Onunla iyi anlaştığımız için devamlı birlikteydik. 

İçinde bulunduğumuz zaman 26 Eylül 2017 saat 21:41 Şimdi şöyle 1970'li yıllara doğru uzandığımız da neler hatırlıyor olabiliriz. Çok şey yaşadığımız halde, çok az şeyler hatırlarız. Halbuki koca bir günü nasıl geçirdiğimizi bugünden biliyoruz. Ama geriye dönüp baktığımız da hepsi bir hayal ve yalan olmaktan öteye gitmiyor. 

O günlerin hep güzel olduğundan, mutlu ve huzurlu olduğumuzdan bahseder dururuz, ama gerçekten öyle miydi? Yoksa, o günlerin de kendine göre mutsuz ve huzursuz yaşanmışlıkları vardı da unutulduğu için mi bize öyle geliyor, ya da hep güzellikler mi ön plana çıkıyor? Bana kalırsa, geride kalan günlerimizin de mutsuz yaşanmış var, ama bizler onu değil de mutlu olduğumuz zamanları hatırlamak istiyoruz. Acı günleri elimizin tersiyle itiyoruz, iyi de yapıyoruz. Aksi halde, yaşama sevincimizi kaybederiz.   

Gün bugün, saat bu saat, an bu an... Gerisi hep yalan... 

Yorum Gönder

1 Yorumlar