Gülsüm ve Melahat


Sol baştaki annemiz Gülsüm ve onun sağındaki ise halamız Melahat Karagöz. Her ikisi de Rahmet-i Rahman'a kavuştular. Cenab-ı Hakk, her ikisine de rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve cennetiyle muamele eylesin inşAllah. Mekan, annemiz Gülsüm'ün evi, tarihi ise hatırlamıyorum. Daha doğrusu bu fotoğraf karesinin kim tarafından çekildiğini bile bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle Hasan ağabeyimiz tarafından olabilir çünkü, fotoğraf  çekmek onun hobisiydi. Bu hobilik de büyük bir ihtimalle arkadaşı fotoğrafçı Turhan sayesinde olmuştur. 

Fotoğraf karesini dikkatle incelediğimizde daha önce de bahsettiğim gibi kadınlarımız poz verirken başlarını açarlar, kol ve eller dizlerinin üstüne konur. Oysa kollar, arkadan birbirlerini sarabilirdi. Arka planda duvarda "Gürbüz Altun III-B" imzalı bir Atatürk portresi asılı. 

Burası  Gülsüm annemizin evinin salonu. Arka planda duvardaki gömme dolabın perdesi fotoğraf karesine girmiş. Oturdukları yer ise uzunca ahşap bir sedir. İşte eskiden evlerimizin yapısı gibi, içinde kullandığımız eşyalarımız da hep böyle sadeydi. Ama çok huzurlu ve mutluyduk. 

Selam ve dualarımla birlikte bir başka fotoğraf karesinde buluşmak üzere Allah'a emanet olun, hoşçakalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar