Stadyum

Paylaştığım bu fotoğraf karesinin ne kadar acemice çekildiğini söylememe gerek yoktur herhalde. Fotoğraf karesinin ön plandaki üç kişiyi tanıyoruz, ancak Türkan teyzemin arkasındaki kızın kim olduğunu bir türlü kestiremedim. 

Bu fotoğrafı kim nerede, ne zaman çekmiştir, hiç bilmiyoruz. En sağdaki annem Gülsüm, onun yanındaki annesi Zeynep ebem ve onun yanındaki de Türkan teyzemdir. Fotoğraf karesini detaylı bir şekilde incelediğimiz de arka planda bir ihata duvarı görüyoruz ve onun arkasında da nakliye kamyonları yer almış.  Burası, milli bayram törenlerinin icra edildiği "top sahası" dediğimiz stadyum da olabilir. Çünkü Türkan teyzemin kıyafeti bayram kıyafetine benziyor. Ama arkadaki kızımızı bir türlü çıkaramadım.

Fotoğrafın çekildiği tarih üzerine de kısaca şöyle bir tahminde bulunabilirim. Zeynep ebem kolay kolay ta eski evlerimizden buraya bayram törenini seyretmeye gelmez. Evlerimizin istimlak edilip yeni evlerimizin yapıldığı tarihten sonraki bir yıl olabilir. Çünkü yeni evlerimizin inşa edildiği mevki top sahasına yakın bir yerdedir, yani yürüme mesafesindedir.

Bir de şöyle bir ihtimal var. Bunlar Sarıuaşağı Mah.deki evden bayram izlemeye geldiler ve arkalarındaki kız da Sultan ebemin oğulluğu Muzaffer abinin kızı Leyla da olabilir. Çünkü saç ve yüzünün görünümü Leyla'ya çok benziyor. Leyla da kısa boyluydu, bakmayın siz onların arkasından uzun kaldığına, burası top sahasındaki arazi olduğu için engebeli bir coğrafyası var.

Bu fotoğraf karesi hakkında bilgi sahibi olanlar, lütfen yorum yazarak bizleri aydınlatsınlar. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar