Annem


Bir vesikalık resmi var
Bir güzel, bir tatlı ki
Bakışları biraz sitemkar
Masum melekler gibi.

Baktıkça resmine 
Bir kor düşer yüreğime
Yokluğunun acısı
Çivilidir gönlüme.

Var mıydı, Yok muydu?
Gerçek ile yalan arası
Bir geliyor, bir gidiyor
Geçmiş günlerin anısı.

Herkesin annesi güzel
Bütün anneler güzel
Senin annen sana
Benim annem bana güzel.

Öyle özledim ki annemi
Ah, bir geçirsem elime
Doya doya koklayarak
Öpmek istiyorum ellerini.

Recep Altun
27.02.2009 Cuma

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Çokk zoruma gidiyor,içim yanıyor hastanenin oradaki evde ziyaretine gittiğimde, söyledikleri içimi parçadı oğlan biz bu hallere düşecek insanmıydık, evlerimiz istimlak edip parça, parça dağıttılar bizleri dedi o an o ağladı ben ağladım C. C ALLAH inşallah cennette kavuşturur. Fakirdik ama mutlu bir mahallede büyüdük, herkez bir birine çıkarsız sebepsiz sever yardım eder derdiyle, dertlenir sevinciyle, sevinirdi. Mekanın cennet yattığın yer nurla dolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizi en çok yaralayan 1986 yılında Kaman Belediyesinin evlerimizi pazar yeri yapmak suretiyle ucuz ve düşük bir maliyetle istimlak ederek elimizden alması olmuştur. Siz istimlak öncesi evinizi sattığınız için, en azından belediyenin bu acımasız ve merhametsiz uygulamasından dolayı canınız yanmadı.

      Belediyenin bu uygulamasından dolayı bizler çok zarar gördük. Aslında imar planında pazar yeri şu anda Kültür binasının olduğu yerdi. Fakat planda değişiklik yaparak pazar yerini bizim o tarafa kaydırmışlar. Haksız yere evimizi yıkarak toprağımızı elimizden alanların da evleri yıkılsın ve perişan olsunlar diyeceğim de o uygulamayı yapanlardan hayatta kimse kalmadı. Ama bunun kabir ve ahiret hayatı var, oralarda çeksinler cezalarını. Allah'ın adaletinden kimse kaçamaz. Allah'ın adaleti er geç tecelli edecektir.
      Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil