Akrabalar

Bu fotoğraf karesi, Kaman'ın dışında bir yerdeki fotoğraf stüdyosunda çekilmiş. Neden derseniz? Bildiğim kadarıyla,  Kaman'da "Foto Güzel" isminde bir stüdyo yok. Burası bence Ankara'da bir fotoğraf stüdyosu. Karenin en sağında kucağında kız çocuğu bulunan babamız Aziz Altun. Onun solundaki de annemiz Gülsüm. Eli böğründe olan çocuğun adı da büyük bir ihtimalle annemiz Gülsüm'ün Mevlüt dayısının oğlu İsmail, Onun yanındaki başörtülü olan da Mevlüt dayısının hanımı Ayşe yengesi olsa gerek. Diğer genç bayan ile Aziz Altun'un kucağındaki kız çocuğunun kim olduklarını çıkaramadım. Ayşe yengenin kucağındaki kız çocuğu ise, 12 yaşında vefat eden kız kardeşimiz Ganime'dir. 

MEVLÜT VERİM (GÜLSÜM ANNEMİZİN DAYISI)

Mevlüt dayısının soyadı VERİM olacak. Ankara'da "Demirlibahçe Mah. Uzgörenler sokak" ta ikamet ediyorlardı. Bu adres nereden aklımda kaldı? Türkan teyzemizin muhafaza ettiği kağıtların arasında gördüğüm zarfın üzerindeki yazılı adresten kaldı. İşte insan gördüğü bazı şeyleri kafaya iyi yazıyor, sanki çok lazımmış gibi!..

Gülsüm annemiz, babamız Aziz ve kız kardeşimiz Ganime ile birlikte Ankara'ya gitmiş olmalılar. Oradan da "Foto Güzel" adındaki fotoğraf stüdyosuna gidip bu fotoğrafı çektirmiş olmalılar. Ben öyle tahmin ediyorum. Tabi bu kareyi Aziz babama gösterip, hikayesini ondan aldıktan sonra tekrar bu kareye dönüp, bu karenin hikayesini sizlerle paylaşacağım. 

Bir başka fotoğraf karesi üzerinden anılarını paylaşmak üzere, şimdilik hoşçakalın. Selam ve dualarımla birlikte en GÜZEL'e emanet olun. 

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Solda ayakta duran Fahriye Verim (Dursun), Ayakta duran İsmail Verim, Babanın kucağındaki Nuriye Verim (Kırsaçlıoğlu) Çocuklar rahmetli annenin dayısı Mevlüt Verimin evlatları, fotoğraf Ankara Demirlibahçe'deki Foto Güzelde cekilmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Ziyaret ve açıklamalı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bakın burada Mevlüt dayıdan doğru bir şekilde bahsetmişim ama, sizin yorumunuz üzerine heyecanlanıp herhalde bu dayının adı Duran diye sehven bir hata yapmışım. Belli bir yaştan sonra artık suya yazıyoruz. Tekrar teşekkürler.

      Sil
  2. Soldan sağa fahriye dursun Ayşe yengemin kızı Ayşe yengem , kucağındki rahmetli aziz altun'un ilk eşinden olan kızı, erkek çoçuğu, Ayşe yengemin oğlu İsmail abim, rahmetli gülsüm yengem, rahmetli aziz eniştem ve kucağındki kız çocuğu ise Ayşe yengemin ikinci kızı Nuriye ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Ziyaret ve açıklamalı yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. İşte bu fotoğraf karesi koca bir tarihi yansıtıyor. Zeynep ebemin kardeşlerinden Mevlüt dayının Demirlibahçe tarafında ikamet ettiğini şöyle hatırlıyorum. Rahmetli annem ve babam Ankara'ya gittiklerinde beni de yanlarında götürürlerdi. Rahmetli Hanifi dedm ile Zeynep ebem, dayım Yusuf ve teyzem Türkan'da o zamanlar Cebeci Demirlibahçe'de bir gecekonduda oturuyorlardı. Sanki tren yolunun yakınında bir yerlerdeydi. Evin karşı tarafındaki arazide kavak ağaçlarını hatırlıyorum. Şaziye teyzemi ve kocası Salih enişteyi ve evlatlıkları Nevin'i çok iyi hatırlarım. Bizler de Zeynep ebeme "Ankara Ebem" ve "Kara ebem" derdik. Zeynep ebem çok maharetli bir kadındı. Mutfağı çok iyiydi. Cenab-ı Hakk tüm geçenlerimize rahmetiyle muamele eylesin.

      Benim bir de "Kaman Kabir Ehli" adında mezarlık blog sayfam var. Hemen hemen 2200'ün üzerinde kabir fotoğrafı var. Bu blog sayfa çalışmam hala devam ediyor. Kaman'a gittikçe yeni kabirleri yayınlıyorum.
      Selam ve saygılar.

      Sil
    2. Dediklerinizi tamamı doğru Demirlibahçe de babannem zeyniş'in bahçe içerisinde bir evi vardı biz babannem ile birlikte kalırdık. Şaziye halam da aynı bahçe içerisinde bir evde otururdu. Biz rahmetli Zeynep halama kara hala derdik. Abisi rahmetli Ali verim amcama çok benzerdi ikiside esmer tenliydi. Allah hepsinden Gani Gani rahmet eylesin.

      Sil